Het leven is een spel!
Neem jezelf en anderen niet al te serieus.
Even voorstellen
Achtentwintig jaar en ik had mijn leven best goed voor elkaar. Samenwonend, koopwoning, een uitstekende baan met een prima salaris en een leaseauto. Het ging mij voor de wind, totdat het allemaal even niet meer liep zoals ik toen in gedachten had.
Iedereen maakt het wel een keer mee. Een aantal life changing events die je leven behoorlijk overhoop halen. Ik wist mij in ieder geval geen raad. Piekeren veranderde in zeer negatieve en depressieve gedachten en dito emoties. Werken ging niet meer.
Inmiddels zijn we ruim twintig jaar verder en is die periode het startsein geweest van mijn nog steeds voortdurende ontdekkingstocht langs persoonlijk- en zakelijk welzijn.
Ik heb écht het leukste vak wat ik mij kan indenken. Mensen leren hoe ze zelf de regie kunnen nemen over hun mindset zodat hun leven een stukje mooier wordt.
Je leven leuker en plezieriger maken, begint bij jezelf. Niet van buiten naar binnen maar juist andersom; van binnen naar buiten. Dit is precies waar mijn hart sneller begint te kloppen. Hoe doe je dat? Hoe zorg je dat je de shit van het verleden achter je laat en een leven creëert waarin jij je gelukkig kunt voelen?
Kennis en kunde die we helaas nog te weinig krijgen aangeboden in het onderwijs of het bedrijfsleven.
Mijn ontdekkingstocht begon in 2000 met het volgen van een NLP Practitioner opleiding. Ik was verkocht. NLP gaat niet over repareren wat stuk is, maar is een studie naar succesvol gedrag. Hoe komt het dat sommige mensen makkelijk hun resultaten bereiken, eenvoudig omgaan met alles wat er toch wel op hen afkomt, weinig last lijken te hebben van stress en zich gelukkig kunnen voelen zonder een reden. En dit zelfde geldt natuurlijk ook voor teams, afdelingen en organisaties.
Nadat ik mijn NLP practitioner en Master Practitioner in Nederland had gehaald, wilde ik meer. Ik wilde de grondlegger Richard Bandler zelf aan het werk zien. Ik volgde nogmaals de NLP Master Practitioner en wat bleek er was nog veel meer.
Inmiddels heb ik mogen studeren bij een aantal grootheden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei waaronder Tony Robbins, Deepak Chopra en Joe Dispenza.
En mijn ontdekkingstocht is nog lang niet klaar.
Je bent niet je gedachten!
De wereld mooier maken
Waarom doe je wat je doet? Ik had vroeger nooit kunnen bedenken dat ik op deze manier invulling zou geven aan mijn werkzame leven. Als klein jongetje had ik andere fantasieën. Alhoewel; ook toen wilde ik de wereld mooier maken.
Inmiddels heb ik een manier gevonden die bijdraagt aan dit verlangen en ook past bij mijn passie en talenten.
De wereld mooier maken, begint bij jezelf.
Simpele tegeltjes wijsheid waar weinig mensen wat tegen in kunnen brengen. Maar hoe werkt dat dan? Hoe maak je jezelf mooier, gepassioneerder, liefdevoller en vreedzamer? En hoe kan het dan dat de wereld om je heen mee verandert?
Ik ga AAN als ik mensen mag inspireren om ze te ondersteunen in deze zoektocht. Als ik inzichten en handvaten kan aanreiken waardoor ze in beweging (ondernemen) komen. Met als uiteindelijke doel; persoonlijke groei.
Ik ben ervan overtuigd dat de wereld dan vanzelf een stukje mooier wordt.
Je bent niet je gedachten....
Toen ik deze zin voor het eerst las, begreep ik er nog weinig van. Hoezo ben ik niet mijn gedachten? Ik denk de hele dag door, het staat nooit stil. Sterker nog; ik maak hele verhalen in mijn hoofd.
Gelukkig ontdekte ik al snel dat iedereen dat doet. Verhalen maken is de behoefte van ons brein om veiligheid te creëren. Op basis van onze zintuiglijke waarneming i.c.m. onze ervaringen en conclusies op basis van ons verleden proberen we de toekomst te voorspellen.
Als ik iets heb geleerd is het wel dat je niet al teveel waarden moet hechten aan je eigen gedachten. Het staat niet alleen je persoonlijke ontwikkeling in de weg maar mensen denken zichzelf letterlijk ziek.
Elke gedachte die wij denken creëert een bepaald gevoel. En elke keer dat we dat bepaalde gevoel ervaren, versterkt het ook weer onze gedachten. Er ontstaat een denken-voelen | voelen-denken loop.
Als je veel dezelfde gedachten denkt en dus ook veel dezelfde gevoelens ervaart, verandert je gevoel na verloop van tijd in een langer durende stemming. Als we in de maanden en jaren daarna ook nog eens ons gedrag hier op aanpassen ontstaat je persoonlijkheid.
Tegen de tijd dat we ergens midden dertig zijn, is een groot deel van onze persoonlijkheid gevormd. Veel van wat het leven te bieden heeft hebben we dan al een keer meegemaakt.
Als je denken-voelen | voelen-denken een onderdeel uitmaakt van je persoonlijkheid gebeurt er ineens iets merkwaardigs. We geloven niet alleen dat we onze persoonlijkheid zijn, we zoeken in de externe wereld ook naar bevestiging. En zonder dat we het door hebben creëren we een persoonlijke realiteit welke een afspiegeling is geworden van onze persoonlijkheid.
Voor sommigen is dit nauwelijks geloven laat staan te accepteren. Dat vond ik ook toen ik voor het eerst met deze kennis in aanraking kwam. Want dit betekent dat je huidige leven, of je het nou leuk vindt of niet, door jezelf is gecreëerd. Je kunt niemand anders de schuld geven en dat is best confronterend.